Bitey Brats - Malinois


Målsättning: 

Friska, starka och mentalt sunda hundar som skall kunna fungera såväl i en barnfamilj som till tävling och tjänst. Hundar med väl fungerande av- och påknäpp och som är enkla och trevliga att både umgås med och att ha som tävlings- tränings- och som arbetskamrat. 

Hundar som tänker, som är balanserade och som har mycket stor arbetskapacitet i en frisk kropp. Hundar som gärna får vara skarpa, men där skärpan inte plockas fram i onödan och som man kan garva tillsammans med i träning. 

Ullhedens Uhraia 

Uhraia är en tik som är mycket social, trevlig och snäll mot allt och alla. Hon har en enorm social kamplust och leker glatt med alla, kända och okända människor. Hon erbjuder alla hon träffar lek med något föremål, ett en pinne eller i brist på annat, ett grässtrå. All träning med Uhraia byggs på hennes förväntan på lek och kamp, inget annat behövs.

Hon är förig och har "will to please" men blir för den sakens skull inte fjäskig. Hon vill jobba, och hon anstränger sig maximalt om jobbet leder till kamplek. Hon har humor och vi skrattar en del tillsammans på träning.

Hon är miljöstark och har tävlat och presterat på stora arenor med musik, folk, hundar och höga ljud. Både inomhus och utomhus. Hon rör sig obehindrat på alla typer av underlag. När hon inte tränas eller tävlas sover hon på sin filt. När det är några hundar kvar till start brukar man behöva väcka henne. Hon hetsar alltså inte upp sig i onödan och har en helt fantastisk förmåga att slappna av i alla miljöer mellan sina träningspass. Men när hon är vaken, då är det fullt ös!

Uhraia, eller Raia som vi kallar henne, är ingen hund man måste ha "tummen i ögat på". Hon är inte utåtagerande, hetsar inte upp sig utan löser saker i vardagen på ett mycket balanserat och eftertänksamt vis. Hon tänker först och gör sen. Hon är alltid lös och hon är alltid i min närhet.

Raia har bara varit ordentligt arg vid ett tillfälle i sitt liv, på MT. Hon var riktigt förbannad på släden och beskrivaren tilldelade henne "skarpaste hunden den här veckan". Men det är alltså inget vi någonsin sett i vardagen eller i träning. I övrigt kammade hon hem "full pott" på hela första delen på MT som handlar om social lek och leklust. Sammanfattningsvis leker hon sig hellre ur situationer än blir arg.

Raia har mest tävlat i lydnad och är champion sedan några år. Hon har placerat sig 19 på SM och 13 på SMBB trots ett par grova missar. Raia blev uttagen till Svenska lydnadslandslagets Talangtrupp och Spetstrupp för lovande lydnadsekipage 2012 till 2014. Hon har även tävlat i sök men pga tidsbrist bara startat i lägre. 

Hon har tränat bitarbete för att det är skojigt och där har hon ett naturligt bra bett. Hon tar ju i och engagerar sig och biter stort och hårt. Hon är modig och tycker det är kul att spela med figuranten. Hon kan gå från knähund till attackhund på 1 sekund för att sedan återgå till att sitta i knät och bli kliad på ryggen. 

Hon har inga skador eller sjukdomar. Har sträckt sig vid något tillfälle och skurit upp en tass vid ett annat, annars fullt frisk och har gått att träna och tävla under både löp och skendräktighet utan att hon varit speciellt påverkad. Inga kända sjukdomar eller annat fysiskt ärfligt i hennes stam.

Raia väger 27 kg och har en muskulös och ganska kompakt kroppsbyggnad. Har fått "excellent" på utställning (men är väl i grövsta laget för en tik) så alla delar sitter där de ska. 

Raia bor i barnfamilj och "tränas" regelbundet av en 3-åring i div påhittade lekar. Alltid med en glatt vajande svans och nyfikenhet. Hon ställer upp på allt från kafferep till att ligga i en koja och mysa.

Raias syskon är trevliga och bra hundar, fungerar i vardag och träning och är både i tjänst och som hobby/familjehundar. Raias mamma är 11 år fyllda och pigg och glad IPO-hund.  Raias pappa arbetar som polishund och beskrivs som en trygg, social och glad kille trots många obehagliga upplevelser i tjänsten. 


Samarbete fö : 10
Samarbete TL. :   20 
Gripa ta tag 5 m :   15 
Gripa ta tag 40 m :   15 
Gripa hålla 5 m :   15 
Gripa hålla 40 m :   20 
Gripa slita dra 5 m :   10 
Gripa slita dra 40 m:   10 
Förföljande :   10 
Förföljande gripande:   15 
Uthållighet :   30 
Social självsäkerhet:   30 
Social nyfikenhet :   24 
Socialt samspel :   08 
Handlingsförmåga :   40 
Anpassningsförmåga :   40 
Koncentration :   30 
Avreaktion :   30 
Minnesbilder :   15 
Rädsla :   08 
Aggressivitet :   15 
Nyfikenhet :   24 
Skott :   05 
Imponer/hot :   05 
Delpoäng 1 :   170 
Delpoäng 2 :   256 
Poäng :   426
Blacknecks B´Cocco 

Cocco beskrivs som en självständig herre med en räv bakom örat. Han har mycket motor, massor med kamplust och har stort självförtroende i allt han gör. Han är miljöstark och oberörd av det som händer omkring honom. Han har presterat på stora arenor utan att bekymra sig. Han är en kraftfull hund som ligger åt det hårda hållet och har stor kraft i allt han gör, så även i bitarbetet. Han är social och trevlig och tar det mesta med ro, är balanserad och inte reaktiv. Orädd, stabil och trevlig, utan stress.

Cocco är en exceptionellt bra spårhund och har fått mycket fin kritik för sitt arbete i spåret. Arbetar mycket självständigt och koncentrerat.

Det finns allvar i Cocco som han kan ta fram i sitt arbete med figuranter och han skulle kunna arbeta "skarpt" såväl som användas som sporthund. 

Hemma är han en avslappnad kille även om han har en förkärlek för trädgårdsarbete (främst trädfällning) och trädklättring. 

Cocco är proportionerligt byggd och har varit frisk hela livet förutom någon sträckning av tufft arbete. Han är är i storleken 36 kg och mycket smidig och snabb.

Cocco tävlar i IPO3 är Svensk Brukschampion och har vunnit SMBB två år i rad, 2014 och 2015. Han har godkända resultat på FMBB 2015 och 2016 och godkänt resultat på VM i FCI 2015, samt en andraplacering på SBKs VM kval 2015. 

Syskonen är sporthundar och även familjehundar och fungerar bra i sina uppgifter. Inga kända sjukdomar eller annat arvbart fysiskt bakom Coccos linjer.